Човекът без ръце и крака Ник Вуйчич се ожени (видео)

Мнозина вероятно си спомнят невероятно силната воля на младия човек Ник Вуйчич, който е роден без ръце и крака. На 12 февруари Ник се ожени за Канае Миахаре.

Ник Вуйчич е роден през 1982 г. в астралийския град Брисбейн в семейство на сръбски емигранти. Той страда от рядък синдром – Тетра-Амелия – комплексно генетично заболяване, при което човек няма крайници. Въпреки това, момчето има частично едно стъпало с два пръста. През 1990 година, страдайки от своите физически недостатъци, Ник се опитва да се самоубие, но в крайна сметка осъзнава, че постиженията му в живота може да вдъхновят другите. Той започна да учи прости неща: научава се да пише с помощта на два пръста на левия си крак, да си мие зъбите, да се бръсне, сресва, да говори по телефона и да пише на компютъра.

От 1999 г. той започва да говори пред своята църква, а скоро след това прави своя група с нестопанска цел „Живот без крайници“, превръщайки се в мотивационен говорител. През 2005 г. Ник е номиниран за „Млад австралиец на годината.“

През 2009 г. участва във филма „Циркът на пеперудите“, в който се разказва за човек без крайници Уил и неговата съдба. Първата му книга „Живот без крайници“ е публикувана през 2010.

В момента, Ник живее в Калифорния, САЩ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *