В Египет откриха пръст на великан

Сензационна новина публикува  немското издание  BILD – в Египет е намерен мумифициран пръст, подобен  на човешки, но с много по-голям размер.

До 1 април  все още е далеч, така че  е  малко вероятно това да е шега. Дължината на този пръст е 38 см . За сравнение на размера е  приложена  банкнота. Според изданието снимката е от 1988 г., но сега за пръв път се публикува в германския вестник.

Авторът на снимката е Gregor Spеrri, швейцарски бизнесмен и страстен почитател на древен Египет. Според него през 1988 г. в Египет, частен доставчик е обещал да го запознае с известен иманяр. Срещата станала на 100 километра североизточно от Кайро в малка къща в село Бир Хукър, където швейцарецът видял увит в стари парцали пръст.
„Аз бях изумен от това, което видях. Позволиха ми да взема реликвата  и да  я снимам. За  сравнение  аз сложих до нея  банкнота.  Пръстът бе сух и тежеше изненадващо малко. Според неговите размери целият крайник (ръка?) би трябвало да е 5 метра. „

Като доказателство за автентичността на мощите иманярът показал   рентгенова снимка на пръста. Тя била от 60-те години. Швейцарецът помолил да му продаде пръста, но той не се съгласил и Спери си тръгнал от Египет без нищо.

Тогава той се опитал да заинтересува със своите фотографии различни музеи, но не се получило.

Те казаха, че реликвата не се вписва в теориите им, казва   швейцарецът за германското издание.

През 2009 г. той с нетърпение се завръща в Бир Хукър, за да намери  отново човека с пръста, но не успява.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “В Египет откриха пръст на великан”

  1. локи

    А защо на тоя сайт няма никакви снимки никъде?

Comments are closed.