Зомби апокалипсис в Уганда – не е фантастика

В Африка набира сила нова напаст – болест превръща  деца в  лишени от разсъдък „зомбита.“ Подобни заболявания са били наблюдавани по-рано в Судан от 1960 г. насам, и от тогава те бавно се разпространяват  и в Либия, но сегашната епидемия е в Уганда – в  северната част на страната са заразени хиляди деца. 

Това вече може да се счита за епидемия. Преходът към новия район  може да е чисто съвпадение, и може да показва, че вирусите мутират, да станат по-опасни. Както съобщава Световната здравна организация, причините, причиняващи болестта, са неизвестни, или  известни, но не изцяло. Възрастните от болестта не се разболяват.

Нейните симптоми включват агресивно поведение при деца, предимно на възраст от 3 до 11 години, редовни пристъпи, подобни на епилептични, които се предхождат от конвулсивни, повтарящи се поклащания на главата. Когато пристъпът отмине,  детето губи разсъдъка си и деградира при всеки нов пристъп.

Следва – загуба на говора, частична парализа. В резултат на това те вече не може да ходят – само пълзят. Безцелното скитане, съчетано с пристъпи и агресия – е смъртоносна комбинация. Децата трябва да се връзват, така че   да не навредят на себе си и на другите.

По CNN : http://edition.cnn.com/2012/03/19/world/africa/uganda-nodding-disease/index.html?hpt=hp_c1

Related Posts

One thought on “Зомби апокалипсис в Уганда – не е фантастика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *