10 факти за секса при животните

1. Има животни, които могат да се конкурират със зайците по секс – това са лемингите. Женската   може да забременее отново в рамките на две седмици след раждането. Веднъж двойка    леминги за 167 дни успява да даде осем поколения. Само че  след това мъжкият умрял.

2. Чифтосването на язовците е акт, който трае средно 90 минути. Освен това, женските язовци, както и жените предпочитат да правят любов в тъмното.

3. Мъжко кенгуру е в състояние да се чифтосва  по пет пъти на ден.

4. Самурите са в състояние да се чифтосват осем часа непрекъснато.

5. Половите контакти на едни от най-известните австралийски животни – тасманийските дяволи – се предхождат от  дълги и брутални любовни игри, по време на които тези животни се осакатяват помежду си.

6. Aлпийският щурец е в състояние да опложда женската на всеки 18 секунди. Сред бозайниците рекорда държи хамстера, който може да прави по 50 еякулации на час.


7. Мъжките на паяка-бавачка   (Pisaura mirabilis) са разработили собствена стратегия за чифтосване, която е уникална по своя характер. За да не бъдат изядени от агресивната женска, която е много по-голяма от тях, те първо и правят „дар на любовта“, например, мъртви насекоми. Давайки  подаръка, мъжкият веднага се преструва, че е  мъртъв и пада в краката и.  Женската  вече не му обръща внимание и започва да яде. И докато тя е заета, мъжкият  „оживява“ и се захваща за работа.

8. Мъжката   ухолазка (Forficula auricularia) има две пениса, всеки от които превишава дължината на тялото му. Тези органи са много крехки и лесно се разграждат, поради което насекомото е родено с резервен.


9. Мъжкият октопод оставя половия си  орган в тялото на женската. Тогава му израства нов.

10. По време на полов акт мъжкият от дълбоководния вид риби Ceratioidei се впива със зъби в женската и се задържа на нея. Той пие кръвта  и в замяна на своята сперма. След това телата на мъжкия и женската се сливат и да остават  така завинаги. Но не става дума за романтика: учените са видели женски, към които са прикрепени по шест мъжки.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *