Бели мечки и тюлени са заразени с неизвестна болест

Учените са озадачени от последните  изследвания на полярните мечки и тюлените, в близост до бреговете на Арктика. Девет мечки са имали  участъци от кожата с оплешивявания и с дълбоки язви. Сходни симптоми са открити преди това у  60 опръстенени   тюлени, които са били мъртви.

Тони ДеГандж (Tony DeGange) , главен биолог в геоложката служба на САЩ (USGS) в Аляска  е заявил за  агенция „Ройтерс“, че зaсега те нямат идея с какво са се сблъскали и дали са свързани тези симптоми в мечките и тюлените. Мъртва мечка с петна от косопад и рани по кожата все още не е открита.

Според специалистите, независимо от изследванията, причините за мистериозната болест не са намерени, но тестовете за откриване на неизвестен досега вирус все още   продължават. Това включва проверка на влиянието на замърсители, биотоксини, автоимунни заболявания, инфекции чрез храна, хормонални заболявания и фактори от  околната среда.

Има и версия, че болестта при мечките и тюлените е свързана с радиация от Фукушима, която с водата може да е достигнала до бреговете на Арктика.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *