Лекуват болестта на Паркинсон с вирус

Учени от Оксфордския университет са открили начин за лечение на болестта на Паркинсон. Интересното е, че за това те използват този вирус, пише  The Еpoch Times.

Британски учени от Оксфордския университет са открили метод за лечение на много често срещаното заболяване при възрастните хора – болестта на Паркинсон. Както е добре известно на лекарите, болестта на Паркинсон се развива тогава, когато мозъчните клетки спират производството на допамин, вещество, което контролира работата на нервите.

Изследователите предлагат да се използва за лечението вирус, който е носител на гена, отговорен за производството на допамин.

Ако вирусът   се внедри в частта от мозъка, която контролира движението, вирусните клетки заставят  мозъчните клетки да започнат да произвеждат допамин, и тогава неволевите движения на ръцете или главата могат да бъдат отстранени.

През март тази година  учените, използвайки този метод, са спрели у няколко души  развитието на болестта на Паркинсон. Засега това е само клинично проучване, включващо 15 пациенти.

Учените възлагат големи надежди на този метод, наречен ProSavin.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *