Секретен мафиотски интернет с виртуални пари

Полицията по цял свят проследява и се опитва да прехваща невидимия   трафик на наркотици и порнография, пише  Федерико Варезе в статия, публикувана на интернет страницата на вестник La Stampa. „Принципът за проследяване на  парите “ е  един от  основните принципи на модерното разследване.  Този принцип се използва навсякъде по света от полицията.  Ако не може да се стигне до източника на парите, голяма част от  престъпленията, извършени от организираната престъпност, не може да бъдат разкрити. Но сега се появява виртуална валута, което прави невъзможно да се идентифицира лицето, което извършва незаконни покупки. Полицията в  различни страни се опасява, че нещата излизат от нейния контрол „- пише изданието.

„Група  британски полицаи са разказали пред  Channel 4   защо тази тенденция е от особено значение. Има един нормален интернет, който е доминиран от Google, Facebook и Gmail, където  може да намерите всичко – от вестници до рецептата на баба.

Имаме възможност да получим  достъп до различна информация с помощта на търсачките. Но съществува и един таен Интернет, в който е невъзможно да използвате  конвенционални средства. За да се влезе в този паралелен свят,  трябва да се изтегли  специална програма. Според проучване на  Майкъл Бергман на Университета на Санта Барбара  проведено през 2001 г., се оказало, че в този „таен“ Интернет има 400-550 пъти повече данни, отколкото в обикновения. В тази „дълбока“ мрежа има и обикновени уеб сайтове, но има и големи пазари, където може  да се купува  и продава  всичко – от фалшиви паспорти, устройства за клониране на кредитни карти до  наркотици и порнографски материали „, – пише авторът.

„Съществува например Silk Road, където можете да закупите различни лекарства. Има и други сайтове,  предоставящи и „услуги“, но и тук вие не може да си купите всичко. “ Обяви за продажбата на средства за  извършване на убийства или оръжия за масово унищожение   в този сайт са забранени „- пише авторът.

„В този таен интернет от 2009 г. насам се разпространява Bitcoins. Годишната парична   маса се увеличава в съответствие   установен  алгоритъм с цел да се избегнат инфлационните спирали. Да се стане собственик на Bitcoins, трябва да се намери в обикновения интернет обменник, например, на сайта Intersango (https://intersango.com).

В него можете да използвате вашата обикновена кредитна карта и да си купите Bitcoins   (1  bitcoin струва около 3.74 евро). Получавайки виртуална валута, можете да отидете до сайтовете в „другия“ интернет, да направите  покупка, плащайки с виртуални пари, и дори да  пускате коментари на сайта,   като след покупка на Ebay и Amazon. Съществува и абсолютно легална  система за обмен на виртуалните пари за обичайните „- допълва авторът.

„Най-голямата опасност,  породена от виртуалните базари  са офертите с незаконни  порнографски материали. Вместо да се забранява  Bitcoins или да се закрива Silkroad, както предлагат двама сенатори в САЩ,  националните  полиции трябва да се фокусират  точно върху продавачите на порнографски продукти и да се опитат  да си сътрудничат с   администраторите на обикновения и секретния  интернет. Например, основателят на Intersango е готови да си сътрудничи с властите по определени въпроси.  С други думи, твърде рано е да се каже, че принципът  „следвай парите“ е спрял да работи „- смята авторът.


http://30dumi.eu/2012/04/v-tajniya-mafiotski-internet-s-virtualni-pari-ima-500-pa-ti-poveche-danni-ot-obiknoveniya/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *