Учени откриха доказателства за съществуването на Вселената преди Големия Взрив

Проф. Роджър Пенроуз от Оксфордския университет и арменският астроном Ваха Гурдазян твърдят, че са открили доказателства за съществуването на Вселената, преди т. нар. Голям взрив, който учените считат за условно събитие за формирането на системата от отдалечаващи се галактики.

Констатациите на учените са направени след анализа на изображения на радиационния фон във Вселената, който изучава  сондата WMAP,  работеща от 2001 г.

WMAP анализира „ехото“ на Големия взрив – космическото фоново микровълново излъчване (реликтовото излъчване). Нейните данни се считат за най-важните експериментални данни в космологията. Преди три години WMAP изчисли възрастта на Вселената на 13,7 милиарда години.

Според Роджър Пенроуз и Вахи Гурзадян, те успели да намерят 12 примера на концентрични кръгове, всеки от които се състои от пет пръстена с интензивно излъчване. Тези пръстени възникват около групите от галактики и свидетелстват за редуващите се процеси на свиване и разширяване на Вселената.

Според теорията на „цикличната космология“, предложена от Роджър Пенроуз, историята на Вселената е много по-стара, отколкото се смяташе досега. В действителност  тя се състои от верига от последователни събития: първо, супермасивна „черна дупка“ поглъща вселената, натрупва  много енергия, след което следва нов голям взрив.

Откритите гравитационни радиационни вълни, според учените, са доказателство за съществуването в миналото на тези свръхмасивни „черни дупки“, които   „убиват“ Вселената, а след това, взривявайки се, формират появата на нова система от галактики.

http://30dumi.eu/2012/06/vselenata-e-sa-shtestvuvala-predi-golemiya-vzriv-tva-rdyat-ucheni/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *