Бил Гейтс призна пред CBS: Болен съм от Паркинсон

Бил Гейтс даде интервю за американския канал CBS, в което направи сензационно изявление: повече от 10 години страда от болестта на Паркинсон.

Гейтс отбеляза, че това признание не  е било лесно, тъй като дълго време той не е говорил за болестта си на никого, дори и на децата, и  дълго време не може да се примири с това.

„Повече от всичко се страхувах, че с мен ще се отнасят като към тежко болен, че когато аз вляза в  стаята, всеки, който е в нея ще обсъжда състоянието ми и моята болест. Аз също не  исках да плаша децата си. И, разбира се, аз се страхувам, че работата ми не ще бъде приемана сериозно „, – каза той.

Като цяло в момента  той е настроен  доста бодро, и в интервюто дори се опитва да се шегува: „Толкова много време и пари харча за фармацевтите, че те вече започнаха да ми изпращат цветя и картички … и аз взимам толкова много стероиди, че се страхувам, че  скоро  бейзболната лига ще ми забрани да гледам мачовете им дори и по телевизията. “

Той също така каза, че засега успява да държи болестта под контрол, благодарение на активното лечение.

Гейтс също призна, че получава много писма от роднини на пациенти с болестта на Паркинсон и аз се радвам, че съм станал пример за тези хора.

Болестта на Паркинсон е хронично заболяване, което е характерно за по-възрастни хора. Причинява се от прогресиращо разрушаване и смърт на неврони в черната субстанция на средния мозък и други части на централната нервна система, които използват допамина  като невротрансмитер.


http://30dumi.eu/2012/07/bil-gejts-prizna-che-e-bolen-ot-bolestta-na-parkinson/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *