Никога не е имало Голям взрив

“Човек не може да реши проблем, мислейки по същия начин, по който го е генерирал.”  Така твърди Алберт Айнщайн. Космолозите, които се придържат към теорията за Големия взрив, ясно демонстрират този принцип. Те догматично настояват, че тяхната “научна” теория е вярна, но се смята, че науката не трябва да работи с непогрешими доктрини, а с проверими хипотези.

Въпреки това, други учени все още се опитват да потвърдят теорията с експерименталните резултати. Ерик Лернер, всепризнат научен писател и автор на “Големият взрива никога не е съществувал”,  принадлежи   към втората група. Според Лърнър, космологията на Големият взрив е една голяма грешка.

Големият взрив – това не е експлозия в традиционния смисъл на думата. Това е специфично и рязко  разширяване на пространство-времето. Когато има разширяване на пространство-времето, галактиките тръгват в различни посоки едновременно. По време на разширяването, материята се разпределя почти равномерно, така че Вселената да изглежда еднаква във  всяка точка –  хомогенна.

Още през 1986 г.  ние вече знаехме, че това не е така. Групи  галактики формират галактически клъстери, които са свързани помежду си в други още по-големи комплекси. Около дългите змиеподобни комплекси от  галактически клъстери, за които   при нормални условия ще са им нужни за формиране поне сто милиарда години, вселената като цяло е доста празна. Тя не е хомогенна, и не е на възраст около двадесет милиарда години, както  се изисква от стандартния модел.

За гравитационните сили  се твърди, че са създали  слънчевите системи и галактиките. Въпреки това, слънчевите системи имат планети, чиито орбитални   скорости намаляват с увеличаване на разстоянието от звездата, като в същото време галактическите системи са съставени от звезди, които се носят в  спирални ръкави със скорости, които остават непроменени, независимо от разстоянието до центъра.

Космолозите на Големия взрив и досега се затрудняват да обяснят тази разлика. И в двата случая има много проблеми с ъгловите моменти. Каквoто и да казват традиционните учебници, топките от водород в космоса не се превръщат в звезди сами по себе си. За процеса на формиране на звезди е необходимо свиване на  газа от ударна вълна,  причинена от експлозията на друга звезда. А откъде се взима тази друга звезда?

Сателитът СОВЕ измери космическия радиационен фон, за който се предполага, че е ехо от ранния Голям взрив, в момент, когато Вселената е била все още компактна. На теория това лъчение не може да бъде напълно еднакво, в него трябва има малки вариации, които да показват наличието на зърна в галактическото вещество.

Сателитните данни показват наличието на много малки вариации – сто пъти по-малко от тази, предсказани от теорията. Хипотетичните параметри и резултатите са силно модифицирани за да отговарят на получените данни, а това означава, че космолозите все още нямат надеждна основа за построяване на модела на Вселената.

Последните данни, получени от наблюдения на свръхнови  разкриват, че темпът на разширяването на Вселената е по-висок от очакваното, и защитниците на Големия взрив бързо са добавили в уравнението повече  енергия за да обяснят това ускорение. Въпреки това, всички видими енергии във Вселената се поддават на  изчисления, така че те извеждат енергия, която не можете да се види  и я наричат “тъмна енергия”.

Към днешна дата, те вярват, че Вселената се състои от 70%   “тъмна енергия”, 27%  “тъмна материя” и само около 2-3% са видимите звезди и газови мъглявини. Въпреки това нарастващото ускоряване  на разширяването означава, че Вселената е с 10-12 милиарда години по-млада от стандартната теория, според която възрастта на Вселената е 20 милиарда години.

Така излиза, че истинската възраст на Вселената е около 8-10 милиарда години.

С други думи, стандартната теория за Големия взрив е пълна с достатъчно много условности, които е трябвало да бъдат въведени, за да може теорията да бъде в съответствие с наблюдаваните явления. Но днес, има и други теории , които се опитват да отчетат всички налични факти.

Например, Ерик Лърнър развива друга теория – теория на електромагнитната вселена, базирана на идеята на д-р Алвин, физик  по  плазмата. Плазмата може да бъде изкуствено получена  в лабораторията и осигурява повече механизми, чрез които да се обясни произхода на слънчевите системи и галактики. Към днешна дата, тази теория не е все още не се признава от  научната общност и е алтернативна.

Източник

http://30dumi.eu/2012/07/nikoga-ne-e-imalo-golyam-vzriv/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *