Учени предупредиха за скорошна среща с извънземни

Британският астрофизик Джозелин Бел Бърнел, говорейки на конференцията Euroscience Open forum  в Дъблин, направи сензационно изявление.

Човечеството може да се сблъска  с извънземни в следващите 100 години, считат някои от участниците във форума, който се провежда в Дъблин, пише The Daily Mail. По-специално  такова изявление бе направено от британския астрофизик Джозелин Бел Бърнел.

„Подозирам, че можем да открием признаци за съществуването на живот, и може би дори интелигентен живот на други планети в течение на един век. Но ние дали сме готови за такава среща? Замисляли ли сме се какво да правим с тях? Може би трябва да ги изпратим в  зоологическата градина или да ги изядем „- заяви Бърнелl. Според нея за такова развитие трябва да се  подготвят правителствата на земята, а не само  холивудските режисьори.

„Ако вярваме, че има живот извън Земята, как ще обявим на  извънземните за нашето съществуване? С кой те ще предпочитат да говорят? С журналистите, с министър-председателя или папата? Ние трябва да решим този въпрос сега, „- каза ученият.

Според британския астрофизик,   живот е вероятно да се открие на каменна планета с атмосфера, включваща озон и въглероден диоксид. Въпреки това, откриването на признаци на живот не  означава  незабавен контакт. „Нищо не може да пътува по-бързо от светлината, така че ще имаме малък запас от време – 50 или 100 години“ – каза Бърнел.

Някои от колегите и не споделят нейния оптимизъм за възможността за среща с извънземните. Според тях извънземна раса, която може да достигне до Земята е по-вероятно да колонизира планетата, както европейците нахлуват в Америка след откриването и от Колумб.

А известният теоретичен физик Стивън Хокинг казва, че не трябва да издаваме на извънземните нашето съществуване, защото представителите на извънземни цивилизации, достигайки Земята може да се заемат с банален грабеж на природните ни ресурси.

 

http://30dumi.eu/2012/07/ucheni-preduprediha-za-skoroshna-sreshta-s-izva-nzemni/

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

3 Replies to “Учени предупредиха за скорошна среща с извънземни”

 1. смехурко

  Модифицирани,патологично и непоправимо
  увредени болни мозъци-и ония побъркани
  псевдо-учени,и вие-които им пригласяте
  и се опитвате да направите такива и
  нашите,все още нормални…..
  Навярно-послущно изпълнявате нечия
  програма всички…..

  • Соня

   Toя пак ли не си е пил хапчетата днес? И защо въобще го допускате да коментира????

  • Самурай

   Явно в Перник малко те разтресе или пък твърде много и ти е изпаднал мозъка през ушите……..

Comments are closed.