Бразилец оцеля, след като арматурно желязо прониза главата му

Едуардо Лейте е приет в болница в Рио де Жанейро, където той претърпя операция за отстраняване на желязото, която продължи пет часа.

Според лекарите, Лейте добре е понесъл интервенцията, не изпитва негативни последици и почти не чувства болка. Той едва избегнал парализа и загуба на едното око.

Доколкото е известно, парчето арматура пада от шестия етажа на сградата, счупва защитната каска на строителя, пронизва черепа му и излиза между очите.

По думите на главния лекар на болницата „Мигел Коуту“ Луис Алешандре Есингер, Лейте е приет в болницата в съзнание и е успял да обясни на лекарите какво се е случило с него.

„Той беше отведен в операционната зала, отвориха черепа му, огледаха мозъка и хирургът решил да извади  металната пръчка отпред – в същата посока, от която влиза в мозъка“, – съобщиха още от болницата.

„След операцията, пациентът имал  малко оплаквания. Това, че той изобщо е оцелял –  наистина е чудо „, признава Есингер.

В интервю за местната телевизия неврохирургът Руи Монтейро заяви, че желязото е поразило участък в  мозъка, който няма никакви специални функции.

Жертвата се очаква да остане в болницата за още две седмици и е на антибиотици, за да се намали рискът от инфекция.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *