Китай започва да управлява климата в страната

За предотвратяването на природни бедствия и подобрения в селското стопанство, Китай заяви, че ще започне да управлява времето. Властите възнамеряват да завършат системата за контрол върху метеорологичните условия през 2020 г..

Както бе посочено от официалния информационен портал на страната, след осем години с помощта на обработката на облаци Китай ще  увеличи дъждовете с 60 милиарда тона. Правителството също така изисква местните власти да обезпечават „правилно“ време за земеделските култури  и да събират  валежите  в резервоари. Такива нареждания последваха след климатичните аномалии, които засегнаха Китай през последните години.

Сред тях е неотдавнашното наводнение в китайската столица, което в предградията на Пекин причини свлачища и като резултат бе унищожена реколтата. Малко по-рано  бурята нанесе сериозни щети в  провинциите Хъбей, Съчуан, Ляонинг, Фуцзян, които бяха наводнени.

Система за управление на облаците и валежите, според китайските чиновници, ще подобри  положението. Преди това в КНР към корекция на метеорологичните условия се прибягваше само по време на големи събития като Олимпийските игри от 2008.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *