Австралийските деца ще бъдат учени, че хетеросексуалносттта не е норма

За  това , че хетеросексуалнноста не е нещо нормално, ще бъдат обучавани в училищата децата в Австралия, а програмата е наречена “Благородно училище”.Инициатор на програмата е бившият министър на образованието Верити Фърт. Съгласно новата програма на Министерството на образованието в Австралия, която се нарича “Благородно училище”, в училищата на австралийските деца сега ще се казва, че хетеросексуалността – това не е норма.

“Хетеросексизъм” – е една от злините, срещу които е насочена новата програма, заедно с “хомофобията и трансфобията,” – обясняват чиновниците в образователната система. Според текста на протокола от заседанието на инициативната група “Благородно училище” от 22 март 2011 г., програмата предвижда борба “не толкова с хомофобията, колкото с  хетеросексизма”.

Комитетът е предложил да се задължат учителите да следят децата, дори и в извън учебно време да не   използват думи и изрази, които по някакъв начин са свързани с идеята за превъзходството на хетеросексуалните.

Read more: http://30dumi.eu/2012/10/avstralijskite-detsa-shte-ba-dat-ucheni-che-heteroseksualnosttta-ne-e-norma/#ixzz2Ag6yCUd0

Related Posts

One thought on “Австралийските деца ще бъдат учени, че хетеросексуалносттта не е норма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *