Щабът на Обама получил дарения от „Осама бин Ладен“

Предизборния щаб на президента на САЩ Барак Обама е получил дарения, направени от името на убития терорист Осама бин Ладен, пише американското  консервативно издание WorldNetDaily (WND). В действителност парите, са изпратени от журналистите от сайта WND чрез  пакистански сървър, за да докажат, че Обама получава дарения от чужбина, въпреки че това е забранено от закона.

От WND успели да прехвърляъ малки суми в щаба  на Обама два пъти. Първият път те изпращат $ 15 на 26 октомври, като използвали пакистански IP-адрес и прокси сървър. Във въпросника написали името на терориста Осама бин Ладен, убит от американските специални служби през май 2011. Като адрес   посочили Калифорния, град Аботабад (в този град бе убит бин Ладен), пощенски код 91 101 (журналистите използват датата 11 септември 2001 г.). Подобен индекс съществува, но се отнася за град Пасадена, Калифорния.

В графата „вид дейност“ журналистите посочили „покоен лидер на терористите“, а работно място – „Ал-Кайда“. В  графата за телефон те написали номера на Белия дом (202) 456-2121 и измислили  имейл адрес osama4obama2012@gmail.com.

На следващия ден  служителите на WND решили да повторят опита, за да се уверят, че  първия път не е  станала грешка. На 27 октомври те прехвърлили на щаба на  Обама от същия IP-адрес и под същото име още пет долара. Банката потвърдила транзакцията.

WND  стига до заключението, че сайтът на Обама не е в състояние да проследява откъде идват дарения. При това от щаба на президента отказват да разкриват спонсори, които даряват по-малко от $ 200. Журналистите обявиха, че подготвят декларация за незаконните дарения за Обама до Федералната избирателна комисия и ФБР.

Obama accepts ‘Osama bin Laden’ donations

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *