В Тексас мистериозно се запалват електрически стълбове

В пет централни окръга на Тексас без видима причина са започнали да се  възпламеняват електрически стълбове, съобщи News 10. Властите и досега не са успели да определят причините за пожарите.

Директорът за връзки с обществеността в Департамента за обществената безопасност заяви, че електрически стълбове в окръзите Hill, Falls, Bell, Williamson  и  McLennan  мистериозно са започнаха да експлодират около 4  ч. миналия четвъртък.

Той казва, че пожарите, които са регистрирани,  са стана  по върховете на стълбовете, някои от които са с трансформатори.

Различни представители на енергийни компании, както и няколко пожарникарски бригади са  били  изпратени, за да огледат щетите и да потушат  пламъците.

Един от експертите в електрическа компания е разказал за телевизията, че района на McGregor, пожарите вероятно са причинени от натрупването на прах в трансформатора и късо съединение, причинено от падналата мъгла.

Майк Кейн, говорител на компанията Oncor заяви, че не може да потвърди, че инспекторите са успели да установят причините за пожара на всички места.

На уеб страницата на компанията се съобщава, че общо са засегнати 4253 клиенти в четири окръга. Във всяка от областите внезапно са се запалили между 20 и 35 електрически стълбове.

В момента снабдяването с електрическа енергия е възстановено. Тъй като спонтанното запалване на електрически стълбове е напомняло на сцени от апокалиптични филми, хората в региона свързват  случаите с мистериозните светлини и звуци в небето, който са били забелязани по-късно.

Related Posts

One thought on “В Тексас мистериозно се запалват електрически стълбове

  1. хммм, определено странно и интересно можем само да гадаем каква може да е причината, магнитни бури, електромагнитни смущения….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *