Човекът с половин глава

43-годишният бояджия, чийто мозък е повреден толкова, че е загубил способността си да говори, получи от съда обезщетение в размер на 58 милиона щатски долара.

Човекът спрял да говори, след като бил пребит охранител на бар, който му счупил черепа. Върховният съд на САЩ призна охранителната фирма за виновна и я осъди  да заплати обезщетение на жертвата. На пресконференция след обявяването на решението на съда, Антонио Лопес Чай бе подкрепян от роднини.

Спечелвайки този процес, мъжът установи своеобразен рекорд. Размерът на обезщетението, което трябва да му плати охранителната фирма, е най-голямото присъдено на един човек в Калифорния.

Когато Чай сваля шапката, която скрива ужасните му наранявания, залата притихна от изумление.

„Черепът му е като торта, от която е отрязана една четвърт,“ – каза адвокатът му Федерико Сейър.

Нападението върху Чай е станало в бар в  Mid-Wilshire, когато се опита да спре бармана и охранител, които нападнали двама от неговите роднини.

Адвокатите казват, че неподготвеният охранител, който не притежава необходимя лицензи, бил Чай с  палка, ритнал го осем пъти с крак по главата и четири пъти  ударил главата му в тротоара.

„Това е бил наистина ужасяващ и брутален побой върху човек, който е невинен- казва Сейър, който представляваше интересите на Чай заедно с Фаернандо Чавес, син на известния лидер на движението за граждански права Сезар Чавес.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *