Търговци на органи нападнаха дете в Китай и изрязаха очите му

В Китай разследват  случай на нападение над шестгодишно момче. Най-вероятно детето е нападнато от трафиканти на човешки органи, които са откраднали очите му. Според местните медии, жена  нападнала детето вечерта в събота, 24 август.

Според China Daily, инцидентът се е случил в провинция Шанси. Синът на местни фермери не се прибрал за вечеря. Няколко часа го търсили, но без успех. Помогнал човек, който ловял скорпиони в планината в близост до инцидента. Той съобщил, че е видял нещо, приличащо на тяло на дете.

Момчето е намерено на мястото, което свидетелят  описал. Както се оказало детето било под въздействието на наркотични вещества. Както по-късно заявили шокираните родители, цялото му лице било в  кръв, а очните ябълки липсвали. Момчето веднага е откарано в болница. Според лекарите няма как да се  възстанови зрението му.

Местната полиция е обявила награда от 100 000 юана (над 16 хиляди щатски долара) за информация за престъпниците, които са наранили детето. Според някои сведения, очите с липсваща  роговица по-късно са намерени близо до мястото, където са намерили момчето. Но полицията не е потвърдила тази информация.

Лекарите не изключват, че очите на   детето са похитени  заради роговицата. Такива органи липсват в Китай  поради липса на донори. И единственият законен начин да се набавят е от починало лице. Често като донори в Китай се използват престъпници, осъдени на смърт.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *