Земтресение от 4 по Рихтер между Сатовча и Доспат

Земетресение от 4-та степен по скалата на Рихтер е усетено малко преди 10 часа тази сутрин между Сатовча и Доспат, съобщават от БАН. По думите на заместник-кмета на общината Бисер Чаушев обаче жителите на Доспат не са усетили труса.
„Информацията, която получих от дежурните, е, че не е усетено земетресението, няма никаква информация, която да е постъпила, или някакви запитвания да има от страна на граждани или съобщения на граждани – няма такава информация“, посочва Чаушев, цитиран от БНР. Той допълни още, че обстановката е спокойна. Няма паника, нито нещо обезпокоително.

От своя страна кметът на община Сатовча Арбен Мименов обяви, че няма сигнали за поражения и пострадали хора.
„Спокойно е, но има хора, които са се уплашили, притеснили са се за малко. Спокойна е обстановката. Нямаме информация от някъде за нещо спукано по къщи, по ведомства. Беше за много кратко – 2-3 секунди, добре, че не беше повече“, успокои той.

Пред БНР директорът на Геофизичния институт към БАН проф. Светослав Симеонов коментира: „Това е слабо земетресение с магнитуд 3,9 – 4, много слабо е усетено. Просто не би трябвало да има никакви притеснения – едно наистина слабо земетресение.

http://news.ibox.bg/news/id_1724320175

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *