Продължителността на живота на хората е свързана с броя на изчезващите животни

Според едно ново изследване на учени от Университета на Калифорния в Дейвис, с увеличаването на продължителността на живота, се  увеличава и процентът на изчезващите видовете животни и растения, пише CNews.

В своето изследване  учените са включили 15 екологични и социални компоненти, включително БВП на глава от населението, туризъм, политическа стабилност и липса на вода. Тези данни, включително и продължителността на живота, са сравнени с броя на изчезващите животни и птици .

Общо са изследвани 100 страни, в които живее 87% от населението на света, 74% от площта на планетата и 43 % от световния БВП . Както се оказало, един от най-високите темпове на изчезване на птиците имат страни като САЩ , Нова Зеландия и Филипините.

В последната също така е отчетен и най-висок процент при бозайници, изложени на риск от изчезване. Към увеличаване на процента на застрашените животни също така води и БВП: колкото по-висок  е той, толкова по-висок е процентът на застрашените видове. Най- нисък процент на застрашени бозайници и птици са наблюдавани у  африканските страни.

Според изследователите  причината за това е, че поради ниското ниво на икономическо развитие и международна  търговия, влиянието върху околната среда е ограничено.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *