Свещеникът, който промени хода на историята

1405143820_svishennik-300x227Това може да се нарече най-опустошителният акт на милосърдие в човешката история. В германския архив на вестник Donauzeitung наскоро бе открита бележка за това, че от ледените води на река Ин е било спасено 4-годишно момче. Това се случва през януари 1894 г. в южната част на германския град Пасау.

Това е, което твърди и свещеникът Макс Тремел още през 1980 г.  Той по-късно става един от най-известните органисти на Европа, а неговия предшественик Йохан Kюбергер  спасява Адолф Хитлер, когато  бил дете.

Йохан бил на същата възраст с Хитлер, когато  видял  малкото  момче да се бори за живота си в студената вода  на Ин и без колебание се гмурва за да му помогне. Ледът е тънък и детето пада в капана. Йохан е син на собственика на къщата, където живее семейството на  Адолф Хитлер по това време.

Впоследствие  Хитлер нееднократно разказва на генералите си истории за това как той и други деца обичали да играят на каубои и индианци на брега на реката, но никога в живота си не споменава тази история. Въпреки че в Пасау по онова време много хора знаят тази история, а и сега ако попитате най-уважаваните жители на този град, те ще кажат, че са чували тази история много пъти от техните родители.

Пасау е наистина уникално място, от гледна точка на природата и околната среда. Историческата част на града прилича на кораб, който с  носа си стига до  сливането на трите реки с  различен цвят.

Синият Дунав, зелената Ин и черната Илц.  Цялата работа е, че Илц започва от   блата, затова  водата е толкова черна, а Ин започва от  Алпите и е с много студена вода с  леко изумруден цвят. Докато водите на река Дунав, точно като в песента, са сини и леко прозрачни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *