Самолет каца успешно, но всички пътници са мъртви

originalНе, това не е роман на Стивън Кинг, а история, която  наистина се е случила. Полет  163  на Саудитска Арабия излита на  19 август 1980 г.,  но скоро след излитането на борда избухва огън. Самолетът се приземява успешно, но всички на борда, за съжаление,  починали. В момента на приземяването,  не е имало видими следи от огън. Но докато  спре напълно,  лайнерът се движи по пистата цели  две и половина минути. А когато сътрудниците на Спешна помощ  накрая се качват на самолета, се оказва, че целият салон е обхванат от огън.

Аутопсията показва, че пътниците не са загинали от изгаряния, което означава, че всички са умрели много преди кацането. Очевидно причината е отравянето им от  продуктите на горенето.

На борда на самолета са били 14 членове на екипажа и 287 пътници. Това най-ужасната история със самолет  в Саудитска Арабия и най-смъртоносният инцидент   със самолет  Lockheed L-1011.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.