„Живите мъртъвци“: масова паника в Nimba County – мъртви „жертви на Ебола“ „възкръснаха“

eb6Страх и паника се разпространяват в Nimba County, африканската общност, където мъртвите „жертви на Ебола,“ както се съобщава, „възкръсват“ и бродят сред живите, пише IB Times. Ходещите мъртъвци, както се твърди, са жени на възраст от 40 до 60 години, за които се смятало, че са починали от вируса в Nimba County в Либерия.

Според местния вестник New Dawn, няколко „ходещи мъртъвци“, са били забелязани сред живите. В съобщението се казва, че  Dorris Kuot и Ma Kabeh, от  католическата община в Гант, които трябвало да бъдат погребани, „възкръснали от мъртвите.“ Свидетели твърдят, че Ma Kabeh останала в стаята си две нощи, без   лекарства и без храна преди смъртта си. Когато жителите  се събрали да подготвят погребението на мъртвите жени, те били шокирани да видят мъртвите отново живи.

След избухването на епидемията от вируса Ебола в Nimba County, това е първият път, когато за мъртви жертви се  съобщава, че са оживели.  Според съобщенията досега,  вирусът е убил над 3 000 човека в Западна Африка след 5800 случаи на инфекция.

Вирусът Ебола не се лекува засега, въпреки че се предприемат стъпки за разработването на ефективна ваксина за подтискане на разпространението му.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *