Делото Майкъл Браун: протести обхванаха десетки градове в САЩ (видео)

fergДесетки хиляди американци протестират срещу решението на съдебните заседатели да оправдаят полицая, който застреля черен тийнейджър във Фъргюсън. Демонстрациите са обхванали 37 от 50-те щата и се провеждат в 170 градове на страната, включително Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия, Бостън, Лос Анджелис и Сан Франциско.

Във Фъргюсън (Мисури) обстановката  продължава да бъде изключително напрегната. По-рано властите взеха решение да изпратят допълнителни сили в града, за да възстановят реда. В момента сигурността в града осигуряват 2 200 военни от американската Национална гвардия.

Демонстрантите се събраха пред полицейското управление във Фъргюсън, скандирайки лозунга „Няма правосъдие, няма мир!“

Група от агресивни демонстранти замеряха служителите на реда с камъни и бутилки. В допълнение, протестиращите успяха да подпалят
полицейска кола. На още няколко коли са били счупени стъклата. За да разпръсне тълпата, полицията използва сълзотворен газ.

Невъоръженият 18-годишен афроамериканец Майкъл Браун бе застрелян през август тази година от белия полицай Дарън Уилсън. Прокурорът заяви, че не е открил доказателства, достатъчни за осъдителна присъда.

Euronews

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *