Синодът на епископите на Ватикана „отвори портите на ада“

fullСвещеническото братството на Св. Пий X остро критикува проведения наскоро във Ватикана извънреден събор на епископите по въпросите на семейството и брака …

Синодът на епископите „отвори портите на ада“, заяви супериорът на Братството  Бернар Феле във френския портал Porte latine.

Въпреки че до момента не са предприети никакви решения, но „посоката е очевидна“, каза Бернар феле .

Той също така смята, че Църквата може да окаже определена помощ и частично да преразгледа своята позиция по отношение на хората, повторно встъпващи в брак след развода. Но Синодът определено създава опасна ситуация „подценяване ситуацията с прелюбодейците“: „Когато човек престъпва морала, той престъпва законите на Бога,“ – каза Феле.

Папа Франциск призова в отговор  да се внесе въпроса за дискусия в местните енории, а през есента на 2015 г. за разглеждане в Синода на епископите.

В момента преговорите между Ватикана и свещеническото братство са в безизходица.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.