Видео екскурзия из Международната космическа станция

mksАмериканският астронавт Рид Уайсман отново изненада своите абонати в социалните мрежи, публикувайки видео с малка обиколка на Международната космическа станция. На записа, който продължава малко повече от минута и половина, могат да се видите онези ъгълчета на станцията, които рядко влизат в кадър на официалните видеоклипове.

Своята обиколка Уайсман започва от един от краищата на МКС, и продължава по тесен, тръбовиден коридор, простиращ се край различни помещения – научна лаборатория, стаите на астронавтите, трапезария и така нататък. На записа може да се видят редки кадри с индивидуалното оформление на международната станция от членове на екипажа. Така в един момент се виждат икони на стената, принадлежащи на един от руските космонавти.

Самите руски космонавти, които са на станцията – Елена Серова и Максим Сураев – също са заснети от американския астронавт, който ги поздрави на руски език.

Това видео също така дава на зрителите представа какви маневри изпълняват ежедневно астронавтите по време на работа на станцията, които лети със скорост 30 000 километра в час.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *