Credit Suisse: Фалитите на руски компании са неизбежни

rubla„Фундаментално  рублата справедливо се  оценяваше  на 45-50 рубли за долар, счита ръководителят на отдела за развиващите се пазари на Credit Suisse Валерий Пушня, цитиран от Bloomberg.

След като курсът  стигна  50 рубли,  той може да стигне толкова далеч, доколкото нагласите на пазара могат  да го отведат. Интервенциите на Централната Банка в този случай са безполезни, защото колкото по-дълго ги провеждат, толкова по-малко варианти им  остават. А те никога не са  достатъчно. “

Пушня не  изключва корпоративни фалити при  сегашната девалвация на рублата и снижаването на  цените на петрола. Според него се наблюдава  „очевидно противоречие“ между повече от  40%-я спад на рублата и цената на петрола и липсата на фалити на компании, ръст на безработицата и макроикономическата статистика на Русия.

„Не се виждат и  варианти за изход  от геополитическата криза,  и ясен план за действие на властите, а инвеститорите винаги бягат от несигурност. Фалитите са неизбежни, „- пише Пушня (цитиран от Bloomberg).

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *