Привлекателните хора не вдъхват доверие, сочи проучване

snejankaУчени от университета в Принстън и университета в Ниймеген създали с графичен редактор лице на жена със средностатистическа външност. За целта те използвали 92 женски лица. Те също така създали и привлекателно лице от 12 красиви жени, пише The Hindustan Times.

След това изследователите комбинирали  двете лица и получили 11 вариации. Те били разпределени по ниво на привлекателност. В средата се намирало най-типичното лице. В експеримента участвали само жени. Така учените изключили един от факторите, които могат да повлияят на резултатите от изследването.

Участниците оценявали надеждността и привлекателността на жените на снимките. Снимките им били показвани по три пъти в произволен ред. По време на експеримента експертите са установили, че хората са по-склонни да се доверят на човек със средностатистическа външност, отколкото на привлекателна или непривлекателна. Жената с типично лице участниците признавали за най-надеждна. Най-привлекателното и най-непривлекателно лице не заслужили никакво доверие.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *