В САЩ се роди бебе с две глави

sam1Такива  деца са едно на милион, те имат две самостоятелно функциониращи глави, но са с едно тяло и едно сърце. Родители на Аса и Ели Хамли са тридесетгодишните  Робин и Мишел. Съобщава се , че веднага след раждането, бебето извикало, но не се уточнява дали и с двете глави.

На езика на медицината това явление се нарича dicephalic parapagus, т.е. състояние на  близнаци, когато всички органи, с изключение на главата, са общи. Този случай е интересен, защото такива  деца обикновено не оцеляват. В един от хиляди случаи жена може да забременее с  такова дете, но само едно  двуглаво бебе на милион обикновени деца оцелява.

Аса и Ели имат три бели дробове, и, с изключение на незначителни проблеми със сърцето, техният организъм е в идеално състояние.

В продължение на няколко години, Робин и Мишел ходили на прегледи в различни болници, и навсякъде им казвали, че не могат да имат деца. Радостта на Робин била голяма, когато научил, че съпругата му Мишел успяла  да забременее.

След раждането семейството се нуждае от финансова помощ, и за да им се помогне, е създаден специален фонд. Сега  щастливият баща Робин носи  тениска с надпис „Едно сърце за две души“, която той си направил по време на раждането на съпругата му.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *