Мистериозен кръг с диаметър 2 километра е открит на леда в Антарктида (видео)

led Кръгът с диаметър от 2 км е намерен в източната част  на ледения континент. Той е бил забелязан от германски геофизици, които сега работят на Рrincess Elisabeth Antarctica Research Station.
Забелязали са го в навечерието на Нова година – 24 декември 2014 г.- от самолет, който правил планово облита на района  Princess Ragnhild Coast of Queen Maud Land in Antarctica – с помощта на радар учените изучават местоположението на скрити под ледените скали.

Кръглата следа е покрита със сняг, но се вижда ясно от високо.лед-2

Кръгът се вижда и  без радар, защото  е на повърхността. Откривателят му – д-р Кристиан Мюлер (Christian Muller) – веднага публикува история за откриването на YouTube. Което веднага привлече  вниманието на уфолозите, които предполагат, че на леда са се отпечатали следи от кацането на гигантска „летяща чиния“.

Самите геофизици там  не са кацали, но са прелетяли над кръга на 26 -ти декември 2014 г. Също така са забелязали и редица малки кръгове. И, от своя страна, предполага, че по-големия кръг, и малките  са резултат от падането на метеорит и неговите фрагменти. В действителност това са кратери, покрити със сняг.

Последващ анализ от страна на германците показва, че версията с метеорита е доста правдоподобна.

И ако кръгът с диаметър от 2 км наистина е оставен от метеорит, той, според изчисленията на учените, е паднал със скорост около 50 000 километра в час, тежал е от 600 до 2000 тона и е имал размери  7-10 метра. Експлозивната сила на взрива, формирал големи  кратер е била с еквивалент 12 хиляди тона TNT.

Уфолозите обаче не се отказват. И напомнят за  Челябинския метеорит от 2013 г., който след като падна в замръзнало езеро, образува само една малка дупка. Диаметърът на метеорита от Челябинск се оценява на 17 м, а на този – само на 10 м. А „следите“ – са несъизмерими. Може би все пак  е НЛО?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *