Шок в Европа: „Газпром“ ще пренасочи газа от Украйна към границата на Турция и Гърция

gazpromЕвропа е изумена от решението на Русия  напълно да пренасочи доставките на газ за  Европа, които минават през Украйна, на границата на Турция и Гърция. Това заяви зам.-председателят на ЕК Марош Шевчович , предаде РИА „Новости“.

Според него, ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер е информирал ЕС за съответното решение.

„Той ме уведоми за решението изцяло да пренасочи газовите доставки, които сега минават през Украйна, в  Турция. Честно казано, аз бях много изненадан от това, тъй като дойдох тук, за да проуча  възможностите за Югоизточна Европа след отмяната на проекта „Южен поток“, – каза Шефчович.

Той подчерта, че става дума за  доста големи обеми газ, които не са необходими на Турция и страните от Югоизточна Европа. Той също така смята, че решението на „Газпром“ да построи новия газопровод „Турски поток“ ще наруши имиджа на компанията като надежден доставчик.

Related Posts

2 thoughts on “Шок в Европа: „Газпром“ ще пренасочи газа от Украйна към границата на Турция и Гърция

  1. Той не може нищо да СМЯТА!Изобщо няма да навреди на имиджа и!Просто се осраха с този южен поток и сега не могат да направят нищо за да поправят грешката си! Завоалират безсилието си зад разни фрапантни изказвания,че видите ли „гроздето е кисело“.Хитрости на които вече едва ли някой вярва!

  2. Като е с лош „имидж“ Газпром,сменете го бе,ей ви я хамериката и опърдяните гащи на маймуната в бялото домче,от там се снабдявайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *