Гърция влиза в особено строг режим на карантина?

alexis-tsipras„Тройката“ кредитори на Гърция (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) са включили условие в новото предложение по  заема , което няма да позволи на страната да получава  каквато и да е финансова помощ от трети лица,  … т.е. от Русия и БРИКС.

Съгласно новото споразумение, което се  обсъжда в Брюксел, а Еврогрупата не само гарантира приемането на мерки от страна на Гърция за „строги икономии“ и намаляване на разходите във всички сектори на гръцката икономика, с едновременното повишаване на данъците върху абсолютно всичко и всички …, но и нито  една възможност за Гърция да получи допълнително финансиране и инвестиции, като такова от  мощна група   страни от БРИКС също ще бъде строго забранено

Сега, след като Меркел и Шойбле имат Гърция както си искат, може да се забрави за  мечтите и надеждите за икономически  растеж и възможности, които биха могли да има  Гърция на новия евразийски Път на коприната.

Германия иска да унищожи възможността за всяка   преориентация или дори и мисълта за преориентация към Русия и Китай, на която може да се е надявала Гърция и за която е мечтала.

Забравете за „Гръцкия поток“, забравете AIIB и банка за развитие BRCIS. Забравете за ШОС … На Гърция няма да и бъде позволено да играе с Русия и Китай. Ако и когато, новият  договор за дълга  бъде подписан с Тройката, считайте че Гърция е поставена под карантина.

Кредиторите не само ще наложат  „мерки за икономии“, на фона на които предишните дългови сделки  ще изглеждат като детска игра, но, съгласно условията на новия договор за кредит, кредиторите няма да позволят на Гърция да получава никаква финансова помощ от трети лица, т.е. … от Русия и BRICS.

Трябва да се има предвид, че заемът от 70 милиарда евро [понастоящем по-близо до 100 милиарда], който предоставя  Европа, не е реална икономическа помощ за Гърция … защото почти всички тези пари ще бъдат незабавно използвани за изплащане на предишни задължения, и нито един цент от тях няма да се вложи за  възхода на гръцката икономика.

Това прави тръбопровода [„Турски поток“ към „Гръцкия  поток“] единственият видим източник на инвестиции в гръцката икономика …, при условие, че ЕС одобри проекта (а това няма да се случи).

 

 

„Quarantine Greece? EU is placing terms into new loan proposal that will cut Greece off from BRICS financing“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *