Как се промиват мозъците на хората, без значение колко са умни

1438494388_1312382696_1Отново всички заговориха за сциентологията. Защо не? Това е култ, в който се въртят милиарди долари. И, както изглежда, основната му задача е да убеди актьорите, че имат свръхспособности. Но да се акцентира само върху актьорите няма причина.

Само погледнете наоколо и ще видите, че светът е пълен с хора с промити мозъци, които правят или нещо странно (например, твърде много са пристрастени към йога) или нещо самоубийствено (например, присъединяват се към ИД).

Но вие, разбира се, никога няма да направите нещо подобно, нали? Така че кое е това нещо, което ви различава от всички тези хора? Защо всякакви глупави (или ужасни) движения толкова лесно набират последователи, включително измежду интелигентни и образовани хора? Ето какво се получи при опит да се разбере това.

Вероятно повечето от вас, които четат това си мислят, че сциентологията – това е доста смешен боклук, така че нека да я използваме като пример. Вероятно сте чували всички тези безумни митове, че преди 75 милиона години злият владетел Ксену е замразил милиарди себеподобни и ги е погребал в земните вулкани.

Ако да се присъедините към сциентологията означава да повярвате в такива глупости, то защо сред сциентолозите, заедно с десетки хиляди обикновени хора се срещат хора успешни, богати и не страдащи от психически заболявания? Нека покажем сциентологията върши своите чудеса.

Ето, например, какво съветват сциентолозите да правим, когато работата или животът стават непоносими. И тези съвети не се свеждат до „извършване на ритуал за викане на духове“ или нещо подобно.

Вместо това ви се предлага да се концентрирате върху една единствена задача и да се опитате да я изпълните бързо и правилно. Така няма да мислите за омразната си работа, а за задачата, която трябва да се реши точно сега.

След изпълнението на тази задача у вас ще се появи увереност, позволяваща да преминете към следващата задача. И това е великолепен съвет: всеки успешен човек прави така. „Но почакайте – ще кажете вие – в действителност сциентологията не е измислила нищо, само си е взела назаем това от мейлинга „10 съвета, които позволяват да се работи по-добре „. Това е просто здрав разум, и нищо повече. “

Вярно. Митология няма значение, ако всички тези ритуали улесняват живота ни.

Всеки култ, политическа партия, група от хора, обединени от омраза към нещо, отдавна са разбрали, че хората лесно се вкарват в капан, ако се вземат странни неща и се свържат с нишките на здравия разум така, че в крайна сметка всички да се съгласят с това.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *