Тъжно видео: Последната битка на Царя на животните

pic-01-08-2015-1450441Това видео показва уникален епизод от живота в Националния парк в Замбия –  Южна Луангва – последната битка на стария лъв. Видеото е заснето от един от участниците в сафари.

Веднага се вижда колко стар и изнемощял е лъвът. И ако гривата на този някога могъщ хищник издава неговата възраст, то слабото му тяло казва много повече. Може със сигурност да се каже, че този самотен лъв е изгонен от стадото от по-силните млади лъвове.

Защото в лъвските стада ловуват не лъвовете, а лъвиците. Задачата на лъвовете е да охраняват общността и да следят за реда. И да продължават потомството. Когато лъвът вече е стар, той очевидно е в тежест на стадото и просто го изгонват. И лъвът става самотник, което за възрастта му е еквивалент на скорошна смърт.
Ако някога сте гледали видео за това как ловуват лъвиците можете да разберете, че само колективното участие в лова гарантира успех. В този случай какво може да направи един самотен лъв, а и при това и  стар? ..

Въпреки това царят на животните до последната минута остава смел, и несъмнено , дори в известен смисъл страшен  хищник с огромна воля за победа. В битката с могъщия и млад бизон той загива , но загива с достойнство, както подобава на един воин-цар.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *