12-годишна циганка има IQ по-висок от Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн

nikol-IQСпоред статистиката, средният резултат от теста IQ за възрастни е 100, а всичко, което превишава 140, се смята за гениалност. 12-годишната Никол от британския Есекс успяла да набере 162 точки, влизайки в списък на единия процент най-умни хора на планетата, като оставила зад себе си такива велики умове като Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн.

Никол не е учила в престижни учебни заведения и не расте сред интелектуалния елит. Нейните родители са цигани, които мигрирали към Великобритания в търсене на по-добър живот.

В интервю за Western Daily Никол признава: „Когато разбрах, че съм получила такъв висок резултат, аз много се изненадах. Това е просто невероятно. “

Идеята да се яви на IQ тест в Менса е на бащата на Никол, 36-годишният Джеймс Бару.

Необикновеното момиче живее в цигански катун заедно с баща си и малката си доведена сестра. Гордият баща казва, че дъщеря му е прославила цялата общност, и в един миг се е превърнала в циганска знаменитост.

„Това е голяма радост за нас – да видим заглавия за Никол. Това доказва, че всеки може да постигне големи висоти, независимо от своя произход, „- казва Джеймс.

trueactivist.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *