Хомосексуален съдия от Тексас отказва да регистрира браковете на хетеросексуални двойки

judge_tonya_parker

Съдия от Тексас, който е открит гей, заяви, че ще отказва да провежда брачни церемонии за нормални в полово отношение двойки дотогава, докато това не могат да правят еднополовите двойки.
Окръжният съдия в Далас Тоня Паркър обясни причините за решението си във вторник на ежемесечната среща на демократите от ЛГБТ общността, членове на организацията „Опозиционни демократи на Далас.“

„Аз няма да правя това, защото законът създава неравни условия. Точка. „- е казала тя, според местния вестник за хомосексуалистите“ Гласът на Далас „.

Паркър е казала на срещата, че когато отказва да проведе брачна церемония, тя обяснява на младоженците причините за това и ги изпраща при друг съдия.

„Аз обикновено им казвам нещо такова – Съжалявам, но аз не правя церемония за бракосъчетание, защото ние сме в такъв щат, където не се спазва равенството на законите за брака, и докато това е така, аз няма селективно да прилагам по отношение на една група хора закон, който не се отнася за други хора.

В Тексас са забрани еднополовите бракове.

http://www.nydailynews.com/news/national/gay-texas-judge-tonya-parker-won-perform-marriages-straight-couples-article-1.1027709

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *