И над Банкок се взриви метеорит (видео)

Screenshot.59726.1000000Вчера вече писахме за огромен метеорит, който е преминал над Турция, и тогава казаха, че няма нищо страшно. А днес вижте:

В понеделник, 7 септември в небето над Банкок е заснето огнено кълбо, което е оставило след себе си следа от бял дим. Инцидентът е станал около 08:45 часа местно време. Свидетели на инцидента са много хора, бързащи за работа сутринта.

Управлението на гражданската авиация на Тайланд заяви, че съобщения за каквито и да било инциденти със самолети не е имало.

Небесното тяло, чийто полет са видели в понеделник жителите на столицата на Тайланд, е метеорит, който е изгорял в атмосферата, преди да достигне земната повърхност. Това заявиха от обсерватория Chachoengsao, разположена в североизточната част на страната.

“ То (тялото) е напълно изгоряло. Според димната следа това е метеорит – доста често срещано явление. Хората не трябва да се притесняват“ -заяви пред репортери научният сътрудник в обсерваторията Voravit Tanvathivundit.

И още нещо любопитно: Знаете ли, че официалното название на град Банкок  е Крун Теп Маханакон Амон Ратанакосин Махинтара Ютая Махадилок Поп Ноппарат Ратчатани Буриром Удомратчанивет Махасатан Амон Пиман Аватан Сатит Сакататия Витсанукам Прасит?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *