Проучване предупреждава: всеки трети ще е с Алцхаймер

alchaymer„Великобритания е изправена пред национална криза поради деменция: изследванията показват, че тя ще се развива у една трета от родените през тази годна деца, ако не се намерят новите методи за лечение“ – пише Кет Ли в статия за The Times.

„В хода на анализа на данните за прогнозите за продължителността на живота, предложени от Държавната статистическа служба на Великобритания е установено, че 27% от момчетата и 37% от момичетата, родени през 2015 г. ще развият деменция,“ – казва авторът.

„Основният рисков фактор за деменция е възрастта Втората най-честа причина – недостатък на притока на кръв към мозъка, в резултат на стеснение или втвърдяване на кръвоносните съдове Сега не съществува лечение, което може да спре или ефективно да забави процеса. Във фокуса на изследванията са лекарства, които неутрализират нежелания протеин, който може да доведе до болестта на Алцхаймер „- се казва в статията.

Бел. ред. Статията е тревожна, но още по-тревожен е факта, че не се съобщават истинските причини за тази истинска епидемия от Алцхаймер, която заплашва и България. Ако се огледате наоколо все повече възрастни хора, над 65 години, имат признаци на Алцхаймер. Само преди 25 години те бяха единици.

Всъщност основните причини са замърсяването на въздуха от автомобилите, отровите, с които тъпчат храната и не на последно място – постоянният стрес. Ама нали това е идеята…да няма хора.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *