Учените: В деня на смъртта на Христос планетите са образували кръст

Researcher Claims Discovery of 'Jesus in the Stars' (PRNewsFoto/Miguel Antonio Fiol)
Researcher Claims Discovery of ‘Jesus in the Stars’ (PRNewsFoto/Miguel Antonio Fiol)

В деня на смъртта на Исус Христос, а именно на 3 април 33 г, планетите от Слънчевата система са били разположени по такъв начин, че са образували фигурата на разпнат човек с ореол около главата му. Това е заключение, направено от изследователи от Университета по история в Уисконсин.

Схемата, показваща как планетите са били наредени, публикува Christian Post. Както отбелязва историкът Miguel Antonio Fiol, пръстените на Сатурн в горната част на схемата могат да се разглеждат като венец или ореол на главата на Исус, Уран и Юпитер образуват разпънатите ръце, а Земята и Венера – краката. „Дори и на пръв поглед това прилича на разпятие, но отне време да се разкрият всички невероятни паралели,“ – казва той.

Според изследователя планетарното позициониране започва в средата на март и е продължило до средата на април 33 година. Това положение планетите заемат веднъж на 333 години, и от началото на новата ера това се е случвало шест пъти.

Fiol признава, че не всеки наблюдател може да види разпятие в подреждането на планетите. Ученият сравнява откритието си със случаите, когато хората виждат лицето на Христос на вратата на шкафа или на парче хляб.

Всъщност точната дата на смъртта на Христос все още е неизвестна, въпреки че някои изследователи говорят за 3 април 33 г. Към тази гледна точка, по-специално, са склонни геолозите, пише NBC News. До такова заключение те стигнали след преглед на описаните в Новия завет сеизмични събития.

Related Posts

2 thoughts on “Учените: В деня на смъртта на Христос планетите са образували кръст

  1. Мноооого спорно заключение. Приемам, че тогава планетите са били подредени точно по този начин. Но защо ги свързват с линии точно по този начин. Свързани иначе, тези пет планети могат за изобразяват петолъчка, пентаграм и т.н. А друг е въпроса защо само 5-те планети са свързали, а не и Марс, който се вижда отзад. Или и други планети и слънцето. Така, като си свързваш които си искаш планети, и както си искаш, можеш да получиш рисунка на каквото ти дойде на ум.

  2. Който е гледал „Zeitgeist (2007)“ знае, че историята за Исус Христос е прекопирана от предишни религии.
    И всичко в тази история е свързано с астрологията.
    Ето още едно… съвпадение по темата
    А, ако на кръста (и иконите) не е Христос, а Сатурн (Сатан,Сатана)?
    Тогава кому се кланят и почитат от хилядолетия???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *