Тайнствени тръбни звуци се чуват от небето по цял свят (видео)

Американският журналист Linda Moulton Howe разказа за тайнствените звуци, които се чуват периодично от небето на различни места по целия свят. Те са подобни на звука на тръби или хорни,  но за да се чуват толкова силно  ще са необходими изключително големи музикални инструменти, които няма да останат незабелязани.

Въпреки това, източниците на тази загадъчни и смущаващи  за мнозина звуци,  никой никога не е виждал. Какви са тези звуци: Седемте тръби на Апокалипсиса, неидентифицирани летящи обекти, работа на шегаджия или добре изпълнена мистификация?

Какво казват очевидците

Точен отговор американката, както може да се предположи, така и не намерила. Жената е изучила  много доказателства за странните звуци, като се започне от  2010 г. и се завърши през 2015 г. През последните години невидими тръби са звучали  в Норвегия, Коста Рика, САЩ, Шотландия, Израел, Румъния, Украйна и много други страни по света. Каквато и да е  последователност по отношение на това явление напълно отсъства, или поне така изглежда на пръв поглед. Linda  Moulton Howe e посетила много очевидци на аномалията  и ги интервюирала.

През януари 2010 г.  агентът  по недвижими имоти Синди Смит, която живее в американския щат Тенеси, пътувала за работа и изведнъж чула силен рев от небето, който буквално накарал стъклата на колата да задрънчат. Жената спряла рязко и се хванала за  ушите. „Звукът беше толкова силен, че се уплаших да не ми се спукат тъпанчетата. Беше много страшно „, – разказва тя на журналистката. Според Смит звукът продължил около тридесет секунди, след което рязко спрял. Жената излязла  от колата и започнала да гледа небето, но всичко изглеждало  най-обикновено, сякаш нищо не се е случило.

През ноември 2012 г., жителят на Норвегия Мортен  Йохансен си почивал  със синовете си вечерта близо до дома си. В един момент от небето се чул звук, подобен на хорна.

Йохансен казва:  „Аз първо си помислих, че е започнала война. Уплашен, аз бързо влязох  в къщата с децата, но веднага забелязах, че звукът не е като от ​​двигатели на самолет или взривяване на бомби. Това наистина беше голям духов инструмент, който се чуваше от небето. Като в Библията.“ На следващия ден той попитал съседите дали са  чули нещо и те потвърдили.

Миналото лято подобна аномалия  е наблюдавана в село Солдатское, Николаевска област, Украйна.

Опити да се обясни явлението

Хоу споделя и  научните теории, които се опитват да обяснят причините за случващото се. Например, азербайджанският геофизик Елчин Халиулов предполага, че странните звуци,  сякаш издавани от  тръба или хорна са всъщност  акустични  гравитационни вълни, провокирани от  силни слънчеви изригвания и емисии от  плазмените изригвания  на нашето слънце. А  физикът Дейвид Хатауей от НАСА счита, че слънчевата активност едва ли може да предизвика  такова явление.

Журналистката успява  да събере повече от дузина теории. Например, британският уфолог Нил Каролин е убеден, че цялата вина е на междугалактически извънземни кораби,  посещаващи нашата планета. Експерти смятат, че звуците  наистина приличат на хорна, но в действителност те не се издават от  някакви невидими музикални инструменти с  големи размери, а от летящи чинии.

Друг учен, Leo Templeman от Флорида, предполага, че източници на необичайните звуци са секретни  акустични оръжия, разработени от американската армия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *