Тероризмът започна световна война

LifeNews коментира серията от терористични нападения в Париж в нощта на 14-ти ноември. Според анализа трагедията във френската столица свидетелства за началото на нов вид терористична война.

– Сега не един човек замисля заговор и група съратници го изпълнява. Днес това е цяла мрежа. Виждаме се сега каква неистова радост ислямистите си организираха в целия свят и какво пишат в социалните мрежи. С такова ниво на терористична заплаха светът все още не се е научил да се справя. Това означава, че Европа се събуди тази сутрин в нова реалност по същия начин, както Америка се събуди след 11 септември.

– Портретът на терориста е повече или по-малко ясен. Това са млади хора малко по-стари от 20 години. Възникват въпроси, дали те са завербувани и как са се появили във Франция. Съдейки по реакцията на хората в Кале, заплахата идва с мигрантите. Това означава, че ще има истерия. Вероятно ще се засилят крайно десните настроения.

По-рано френската полиция заяви, че броят на загиналите е достигнал 153 човека. Повечето от тях – 112 – в момента на терористичния акт са били в концертната зала „Батаклан.“

Миналата нощ в няколко района на Париж, терористите откриха огън срещу цивилни граждани, а в близост до стадион „Стад дьо Франс“, където се играеше мача между футболните отбори на Франция и Германия, станаха три експлозии, две от които са организирани от атентатори-самоубийци ,

Терористите взеха заложници сред зрителите, дошли в концертната зала Батаклан за изпълнението на американската рок рок – група Eagles of Death Metal. Няколко часа по-късно френската полиция нахлу в сградата, ликвидирайки трима екстремисти. В същото време по време на операцията са убити най-малко десет цивилни.

Отговорност за инцидента пое терористичната групировка Ислямска държава. Нейните привърженици отпразнуваха екстремистката атака, разпространявайки в социалните мрежи новини от атентатите в Париж с таг „Париж в пламъци.“ Смята се, че серията от терористични атаки е в отговор на ликвидацията на главния екзекутор на ИД Джихади Джон.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *