Нещо странно се случва в средата на Атлантическия океан

Танкери с  обем колкото са дневните световни доставки на петрол, са се струпали в Атлантическия океан, съобщава zerohedge.com

В началото на миналия месец  ние отбелязахме, че нещо много странно се случва в крайбрежните води на Галвестън, Тексас. Според FT „количеството на петрола  [сега] в морето, е най-малко два пъти над нивата на онова, което можеше да се види по-рано тази година. Това е повече от дневния обем на световната петролните доставки.“

Накратко: глобалният дефлационен излишък на доставките нефт започва да се проявява под формата на флотилии от стационарни супертанкери, а  милиони барели  петрол в океана просто остават  в очакване на разтоварване. В крайна сметка това доведе до факта, че близо 40 танкера с петрол, с общ капацитет от 28,4 милиона барела, чакат на котва в близост до Галвестън.

И последният признак за това, че светът просто е изчерпал възможността да регулира излишната доставка на стоки – е казус с три дизелови танкера, които се движеха по маршрута от Персийския залив към Европа. Те направиха нещо много странно в средата: танкерите спряха, обърнаха  в средата на океана и се отправиха обратно откъдето са дошли!

„Най-малко три танкера с  по  37 000 тона – Vendome Street, Atlantic Star and Atlantic Titan- направиха  обратен завой в Атлантическия океан през последните дни, и сега се движат обратно на Запад“ – съобщи Ройтерс, позовавайки се на собственото си проследяване , Vendome Стрийт направи обратен завой на 800 мили от Португалия (т.е., преминавайки около 75% от пътя), преди да  обърне.

„Корабни брокери твърдят, че подобен ход ще струва“ доста пари на поръчителите – отбелязва агенция Ройтерс.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *