Apple блокира айфони, ремонтирани извън корпорацията

Apple потвърди, че софтуерът на айфоните проверява дали ремонтните дейности са авторизирани от производителя.

Последната актуализация на софуера на iPhone 6  деактивира по-нататъшното използване на смартфона, ако открие, че е ремонтиран  не  в официално  представителство на корпорацията Apple.

Проблемът, с който са започнали да се сблъскват притежателите на айфоните от серия 6, известен  като „error 53“, и преди това е бил забелязван у  други продукти на Apple.

Според вестник Guardian, телефонът на потребители, които преди това са  ремонтирали  главния бутон на смартфона – „Home“  извън  официални представители на Apple, е спирал да работи след инсталиране на последната  версия на операционната система IOS 9.

По-специално, Гардиън цитира пример с  един от собствениците, фотографът Антонио Олмос, чийто телефон е бил блокиран заради „грешка 53“.

„Когато Олмос, който казва,  че за  последните години е похарчил за продукти на Apple хиляди лири, занесъл своя  iPhone в  магазина на Apple в Лондон, служителите му казали, че те не могат да направят нищо и че телефонът му вече е безполезен,“ – пише вестникът.

От Apple са потвърдили за  Guardian, че софтуерът  на техните апарати проверява дали са правени ремонти от упълномощени служители на производителя.

На собствениците на телефони, които са се сблъскали с „Грешка 53“, се препоръчва да се свържат със служители на Apple.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *