Неизвестен космически кораб е в орбита 10 месеца (видео)

Този обект явно е направен от интелигентни същества. Големият въпрос е – наш или извънземен? Дали това е свръхсекретен проект? А може да бъде и древният спътник, наречен Черният рицар, който обикаля около Земята в продължение на хиляди години. Засега трябва да се изчака до 20 февруари, за да се видят резултатите от радарните изображения. Ако принадлежи на САЩ има смисъл космическата станция на НАСА да се държи по-далече от погледите на руснаците.
Скот C. Уоринг

BPEarthWatch:
Тези снимки са направени с помощта на 230-футовата (70-метрова) антена в Голдстоун, Калифорния. За всеки от 72-та кадъра са необходими 320 секунди за обработка на радарните данни. Наблюденията са правени докато обектът се отдалечава от Земята.

2 3 4

Разстоянието на обекта от радарната чиния нараства от 74 000 мили (120 000 км) до 195 000 мили (314 000 км). Разделителната способност е 13 фута (четири метра) на пиксел. Снимките обхващат период от близо осем часа и ясно показват удължен обект с дължина около 130 фута (40 метра). Радарните наблюдения са правени от учените Ланс Бенър и Марина Брозович от НАСА, Пасадена, Калифорния. Допълнителни радарни наблюдения са насрочени за месец февруари – 18, 19 и 20.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *