По Москов: Актьор от „Междузвездни войни“ почина, докато чака за място в болница

pic_cc289ac28ec16fc030a4a19e1d717c85

Британският актьор Ричард Боунхил, който е изиграл   няколко роли в сагата „Междузвездни войни“, е починал от кардиомиопатия след като болницата два пъти отлага датата на операцията му поради липса на места, съобщава The Daily Mirror. Актьорът е бил намерен мъртъв в колата си в началото на февруари 2015 г., но подробности за смъртта му излизат на бял свят едва след разследване на  полицията.

В болницата Дерифорд в Плимут на Боунхил е назначена   сърдечна операция за 5-ти януари 2015 г. Но поради липса на свободни легла е  отложена за 19 януари, а след това и  за средата на февруари. Актьорът не доживял до операцията.

„Вашият съпруг е имал проблеми със сърцето. Това е естествено заболяване, и аз намирам, че той е починал от естествена смърт, „- казал на  вдовицата на актьора Лин Боунхил полицаят Бари ван дер Берг, разследващ  обстоятелствата на смъртта на актьора.

Боунхил  е изиграл няколко роли в „Междузвездни войни“. В епизода „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на джедаите“ –  бунтовник, военен пилот и други.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *