Би Би Си показа призрак в живо телевизионно предаване (видео)

В сряда, 6 април, десетки хиляди жители на Обединеното кралство видяха по телевизията нещо необичайно, докато гледаха сутрешната програма «BBC Breakfast».

Много зрители са убедени, че в обектива на камерата в студиото за няколко секунди е попаднал призрак, представляващ  тъмен човешки силует, движещ се с висока скорост.

На клипа по-долу водещите Дан Уокър и Луиз Минчин интервюират актрисата Джо Хортън. На 12-та секунда в кадър изведнъж се появява полупрозрачна тъмна фигура, която се движи от единия край на екрана до другия, а след няколко секунди се връща обратно.

Повече загадъчната сянка не се появява, но британците, повечето от които безусловно вярват в призраци и задгробен живот, считат че в ефира на националната телевизия се е появил истински призрак или може би човек-сянка – свръхестествено създание от модерния градски фолклор. Смята се, че в хората-сенки са около нас навсякъде, но това може да се види само с периферно зрение или на редки фотографии. Оказва се, че видеокамерата може също да улавя тези същества.

Скептичният ум не иска да вярва в призраци

Разбира се, скептиците в Интернет не се впечатлиха от случката. Един от коментаторите в «YouTube» съобщи, че модерните студийни камери имат функция за размазване на силуети на хора, които се намират в непосредствена близост до обектива. Потребителят от видеохостинга е убеден, че някой от персонала на канала два пъти случайно е минал пред записващото устройство, но скъпата електроника е направила тази поява слабозабележима, превръщайки силуета на човека в размита сянка.

Впрочем не е ясно защо някой ще тича напред-назад пред камерата по време на живо предаване.

Интересното е, че водещата Луиз Минчин явно също е  забелязала появата на нечакания гост.

Вижте сами за какво става дума:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *