Най-важните 60 минути в живота ви

Много е неприятно да осъзнавате, че сте избрали грешен път. В края на краищата вие сте положили много усилия и  време за него. И сега трябва да започнете всичко отначало. Или можете да тръгнете по друг път. И този път ще  ви спести ценно време. За да не се случи това отново, трябва нещо да се направи. Да се намери нов път. И ние го намерихме. Трябва ви  само един (1) час от вашето време. Този час ще промени всичко.

Наскоро е проведено проучване сред 12 хиляди работници по целия свят. 70% от анкетираните отбелязали, че  не разполагат с време за творческо или стратегическо мислене. The Magazine съобщи, че 110 пъти на ден ние проверяваме мобилния си телефон. Това е средно,  а в някои случаи дори по 200 пъти. А има и някои, които си проверяват телефона по 900 пъти на ден.
Представете си, че на гроба ви ще напишат: „Той провери своята  електронна поща.“ Неприятно усещане, нали?

Само седем прости стъпки могат да променят изцяло живота ви. Направете го целенасочено и осмислено. Това отнема по-малко от час. Един час от времето ви може да повлияе на всеки следващ час от живота ви.

Стъпка 1
Изберете място в природата, където можете да почувствате естествения ритъм на живота на земята, а не хиперактивния и нечовешки ритъм на съвременната
цивилизация.

Стъпка 2
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да живея само една седмица?“ Сега се опитайте за  10 минути да  отговорите на този въпрос.

Стъпка 3
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да живея един месец?“ Отново за 10 минути  намерете отговора.

Стъпка 4
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да  живея само  една година?“  10 минути за отговор.

Стъпка 5
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остават да живея  само  пет години?“ Имате не повече от 10 минути  за да отговорите.

Стъпка 6
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми е останало да живея само един живот?“ И сега  имате 10 минути за да отговорите.

Стъпка 7
И накрая за  10 минути прочетете вашите отговори и си задайте въпроса: „Как мога да планирам своята седмица така,  че да се доближа до това, което съм написал в отговорите си?“

Животът днес е много забързан и пълен с възможности. Като го усложняваме ние си мислим, че всичко е направено правилно. В резултат на това се появяват  безкраен брой отвличащи фактори и ние нямаме време да се спрем и наистина да помислим. А трябва да направим различен избор.

Ние сме в състояние да разберем това, от което наистина се нуждаем. Ние можем да създадем живот, който наистина има значение.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *