Най-важните 60 минути в живота ви

Много е неприятно да осъзнавате, че сте избрали грешен път. В края на краищата вие сте положили много усилия и  време за него. И сега трябва да започнете всичко отначало. Или можете да тръгнете по друг път. И този път ще  ви спести ценно време. За да не се случи това отново, трябва нещо да се направи. Да се намери нов път. И ние го намерихме. Трябва ви  само един (1) час от вашето време. Този час ще промени всичко.

Наскоро е проведено проучване сред 12 хиляди работници по целия свят. 70% от анкетираните отбелязали, че  не разполагат с време за творческо или стратегическо мислене. The Magazine съобщи, че 110 пъти на ден ние проверяваме мобилния си телефон. Това е средно,  а в някои случаи дори по 200 пъти. А има и някои, които си проверяват телефона по 900 пъти на ден.
Представете си, че на гроба ви ще напишат: „Той провери своята  електронна поща.“ Неприятно усещане, нали?

Само седем прости стъпки могат да променят изцяло живота ви. Направете го целенасочено и осмислено. Това отнема по-малко от час. Един час от времето ви може да повлияе на всеки следващ час от живота ви.

Стъпка 1
Изберете място в природата, където можете да почувствате естествения ритъм на живота на земята, а не хиперактивния и нечовешки ритъм на съвременната
цивилизация.

Стъпка 2
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да живея само една седмица?“ Сега се опитайте за  10 минути да  отговорите на този въпрос.

Стъпка 3
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да живея един месец?“ Отново за 10 минути  намерете отговора.

Стъпка 4
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да  живея само  една година?“  10 минути за отговор.

Стъпка 5
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остават да живея  само  пет години?“ Имате не повече от 10 минути  за да отговорите.

Стъпка 6
Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми е останало да живея само един живот?“ И сега  имате 10 минути за да отговорите.

Стъпка 7
И накрая за  10 минути прочетете вашите отговори и си задайте въпроса: „Как мога да планирам своята седмица така,  че да се доближа до това, което съм написал в отговорите си?“

Животът днес е много забързан и пълен с възможности. Като го усложняваме ние си мислим, че всичко е направено правилно. В резултат на това се появяват  безкраен брой отвличащи фактори и ние нямаме време да се спрем и наистина да помислим. А трябва да направим различен избор.

Ние сме в състояние да разберем това, от което наистина се нуждаем. Ние можем да създадем живот, който наистина има значение.

loading...

Share This: