Мираж с небостъргачи се появи над Загреб

Над столицата на Хърватия – Загреб,   за кратко се появиха сцени, каквито не се наблюдават всеки ден  – в небето над облаците се появи мираж и   изплуваха призрачни  небостъргачи, пише jutarnji.hr.
ghostly-buildings-in-zagreb-sky-clouds-1
Преди време подобна сцена – мираж бе наблюдавана в  китайската провинция Гуандун, над град Фошан, а  няколко дни по-късно и  в провинция Дзянси.

Тогава медиите писаха, че това са картини от друго измерение, или   че е част от проекта „Blue Beam“, чрез  който световният  елит се опитва да промива мозъците на жителите на Земята, а видеото е гледано 8 милиона пъти.

Истината е малко по-прозаична. Това е природен феномен – мираж. Миражът е оптическа илюзия, която  може да се види на сушата или в морето, когато светлинните лъчи преминават през слоеве от въздух с  различни температури. Поради отражението и инверсията, могат да се наблюдават фантомни изображения на отдалечени обекти.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.