Канадски учени: Уловихме реален сигнал от извънземна цивлизация

Канадски изследователи, които са насочили вниманието си към неизследваните простори на далечния Космос, са записали радиосигнал с  необичайна модулация, очевидно излъчен от разумни същества. Сигналът, за който учените смятат че е от източник на извънземна цивилизация, е ясна покана за  контакт.

А точно за това  предупреждава, например, известният популяризатор на науката Стивън Хокинг, който смята, че всички такива  сигнали са  капан на коварни извънземни,  които искат да поробят земните хора.

„Не, това не може да бъде вярно. Очевидно е, че този конкретен сигнал принадлежи на  положително настроена извънземна  цивилизация.  Само погледнете тук –  хармониците на носещата честота – не  са ли прекрасни?“ – казват изследователите.

Които твърдят, че сигналите, записани като тях – са изключително рядко явление, което изисква много внимателно изследване.

За цялото време на наблюдение на Космоса, отбелязват експертите, такива сигнали са били записвани едва няколко пъти. „Тук, разбира се, би било добре да се проведат допълни   изследвания, но вече е ясно, че става дума именно за извънземни, на които е необходимо да се изпрати отговор“ – заключават експертите, които впрочем не съобщават посоката , от която е дошъл този мистериозен „разумен“ сигнал.

Източник: planet-today

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *