Стивън Хокинг посъветва хората да напуснат Земята

Стивън Хокинг – известният британски физик и популяризатор на науката – разказа за своите виждания за бъдещето на човечеството. В интервю за портала Big Think  Хокинг казва, че хората трябва  възможно най-скоро да колонизират други планети, тъй като в обозримо бъдеще съществуването  на Земята ще бъде невъзможно по няколко причини. Чуйте интервюто ТУК.

Според Хокинг през следващите сто години човечеството с голяма вероятност ще се сблъска с много предизвикателства, едно от които ще бъде изчерпването на природните ресурси.

И въпреки че, според Хокинг, настоящото състояние на технологията е достигнала такова ниво, че с нея хората може изменят екологията в положителен аспект,  инстинктът за разрушения, който се крие в гените на хомо сапиенс, може да доведе човечеството до такива кризи като Карибската криза през 1962 г.

Въпреки факта, че Хокинг подкрепя стремежа на човечеството за овладяване на Космоса, наскоро тойе също така предупреди хората за последствията от контакт с извънземни цивилизации. „Ако извънземните  пристигнат на Земята със своите големи кораби, те могат да завладеят  планетата и да организират на нея своя колония“, – заяви физикът.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *